Scoala Postliceala Sanitara

"Carol Davila" Slatina

Scurt Istoric

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”, Slatina functioneaza de la data de 1.09.1992, conform deciziei de infiintare nr. 343/23.09.1992., a Consiliului de Administratie al Scolii „Carol Davila „ Bucuresti.

Scoala a fost patronata de A.F.J.Olt , infiintata in urma hotararii judecatoresti, prin sentinta Tribunalului judetean Olt 4887, inregistrata cu nr. 7865/1993

Scoala a primit Autorizatia de incredere in baza Hotararii C.N.E.A.I.P. nr. 30/6.12.1999 aprobata de M.E.N. prin O.M. nr. 3652/19.04.2000, iar in anul 2009 a fost acreditata conform O.M.C. I. 4750/19.08. 2009

Pana in prezent scoala a pregatit 24 promotii de elevi( peste 1700 absolventi) la specializarile: asistent medical generalist, asistent medical social, asistent medical de laborator, asistent medical de farmacie.

Din anul 1992 pana in 2004, scoala a functionat in sediul Casei de cultura a sindicatelor Olt iar din 2014 pana in prezent in sediul scolii gimnaziale „Vlaicu Voda”, Slatina.

In prezent

Scoala noastra dispune de o bogata baza materiala reprezentata de:

 • laborator tehnologic dotat cu instrumentar medical complet, planse, mulaje, microscoape, mijloace audio-video, retroproiector, flipchart, 4 manechine pentru simulare in nursing , simulator injectii intramusculare , simulator perfuzii, brat perfuzii, etc.

 • laborator de informatica cu peste 30 de calculatoare conectate la internet,

 • o biblioteca cu peste 1500 de volume, carti de specialitate si de beletristica

 • secretariat dotat cu copiator, fax, scanner, telefon, fax la care au acces toate cadrele didactice si toti elevii

Cadrele didactice sunt medici primari si specialisti, asistenti medicali principali, profesori , juristi, cu pregatire psiho- pedagogica si de specialitate , ce ofera elevilor instruire la standarde europene.

Cadrele didactice participa in fiecare an la cursuri de perfectionare si de formare continua si impreuna cu elevii la toate activitatile extracurriculare in parteneriat cu alte scoli si institutii

(„ Crucea Rosie” , D.G.A.S.P.C. OLT etc); au elaborat publicatia metodico-stiintifica „Exemple de bune practici” si” Culegerea de teste pentru examenul de absolvire

In scoala noastra se organizeaza in fiecare an , Concursul judetean „Intrecerea Nurselor” Concursul interjudetean de nursing „Mioara Mincu”, ceremonia se absolvire , „Balul Nurselor”, Balul bobocilor”

Elevii si cadrele didactice se pot exprima in revista scolii ”Discipolii lui Carol Davila”( nr. 10/2018)

Pana in prezent au fost acordate un numar de peste 300 burse sociale , elevilor cu frecventa foarte buna si situatie materiala precara.

 

Printre proiectele educative relevante se numara:

 • PROIECTUL EDUCATIONAL JUDETEAN” IMPREUNA PUTEM SALVA O VIATA „

 • PROIECTUL EDUCATIONAL INTERJUDETEAN

NURSINGUL SI SANATATEA SEMENILOR”, in cadrul protocoalelor de colaborare cu Scoli postliceale sanitare din judet si din tara.

 • PROIECTUL judetean „CULTURA SI EDUCATIE SANITARA PENTRU GENERATIA DE MAINE”, in cadrul Protocoalelor de colaborare cu cu scolile si liceele din municipiul Slatina si din judetul Olt

 • Proiect judetean educativ „S.I.D.A.- O PROVOCARE LA SOLIDARITATE” in colaborare cu scoli din judetul Olt

 • In scoala noastra valorile dominante sunt: egalitarismul, colaborarea, munca in echipa, respect reciproc, atasamentul fata de elevi, respectul fata de profesie, libertate de exprimare, receptivitate la nou, entuziasm, dorinta de afirmare.

 • Toate acestea fac ca atmosfera de lucru in cadru colectivului de cadre didactice si elevi sa fie stimulativa, dinamica, relatiile sa fie deschise, colegiale, de respect si sprijin reciproc.

 • Conducerea scolii cu o echipa de cadre didactice tinere, maistri instructori, dar si cadre cu experienta medici, profesori, au initiat si dezvoltat activitati de parteneriat cu diverse institutii privind ocrotirea sanatatii populatiei.

 • Scoala functioneaza dupa un plan managerial propriu.

 • Conducerea scolii asculta sugestiile personalului scolii, face aprecieri sincere si corecte la adresa acestora, le respecta competenta, le ofera autonomie, ii sprijina si evita un control birocratic.

Viziune


Invata pentru tine si familia ta, pentru cei din jurul tau sa ocrotesti si sa ingrijesti, sa alini si sa vindeci!