Scoala Postliceala Sanitara

"Carol Davila" Slatina

Despre noi

Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" din Slatinaa fost acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin Ordinul nr. 4750/19.08.2009.

Pana in prezent scoala a pregatit 18 promotii de elevi la specializarile: asistent medical generalist, asistent medical social, asistent medical de laborator, asistent medical de farmacie.

Activitati extracurriculare

Elevii scolii noastre au posibilitatea sa participe la activitati extracurriculare in cadrul parteneriatelor si protocolaelor incheiate cu unitatile de invatamant din Slatina si judetul Olt, cu Crucea rosie, cu DGASPC – Olt , Complex servicii persoane adulte


Elevii si cadrele didactice participa ca voluntari in cadrul actiunilor desfasurate de Crucea Rosie si DGASPC Olt

Revista scolii "Discipolii lui Carol Davila", da posibilitatea tuturor elevilor si cadrelor didactice sa se exprime

* In scoala noastra se organizeaza in fiecare an concursul „Intrecere nurselor „, intre anii de studiu, Concursul interscolar "Mioara Mincu", la care pot participa si elevii scolilor de profil din judet si din tara; activitatea de promovare a scolii:”Ziua portilor deschise”, „Balul Bobocilor” etc.

• In anul scolar 2012- 2013, elevii scolii participa in cadrul Proiectului cofinantat din Fondul Social european prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea resurselor umane, 2007-2013-„ Investeste in oameni’’Programe Educationale 2012-2013

Programul transnational de imbunatatire a stagiilor de pregatire practica a a elevilor din scolile sanitare pentru facilitarea tranzactiei acestora de la scoala la viata activa – proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007/2013-“Investeste in oameni”


Proiectul Educational “ Alimentatia – o poarta deschisa sanatatii!” initiat de Colegiul Economic ,, P.S. Aurelian’’.

Proiect “Capcanele adolescentei’’ derulat de Colegiul Economic ,, P.S. Aurelian’’.

Proiectul Educational ,, SIDA- o provocare la solidaritate!’’- initiat de Liceul ,, Stefan Diaconescu’’-Potcoava

Activitatea se desfasoara in:

  • 7 sali de clasa dotate corespunzator
  • un laborator tehnologic dotat cu instrumentar medical, planse, mulaje, microscoape, mijloace audio-video, retroproiector, flipchart, manechin avansat pentru simulare in nurssing etc.
  • un laborator de informatica cu retea de calculatoare conectate la internet,
  • o biblioteca cu peste 1100 de volume, carti de specialitate si de beletristica
  • un secretariat dotat cu copiator, fax, scanner, telefon,fax la care au acces toate cadrele didactice si toti elevii

Cadrele didactice  =16, sunt medici primari si specialisti, asistenti medicali principali,, profesori cu o inalta pregatire de specialitate si psihopedagogica.

Numar clase  2012-2013= 9
Total elevi:  anul I. AMG = 101 elevi
anul II AMG = 104 elevi
anul III AMG = 99 elevi

Planurile de invatamant si programele scolare sunt conforme cu legislatia in vigoare si cu standardele europene.

Procesul de invatamant se desfasoara pe baza unui orar adaptat la specificul scolii noastre

Invatamantul clinic se desfasoara in Spitalul judetean Slatina Olt, in cabinetele medicale particulare pe baza unor contracte si protocoale de colaborare

  • Absolventii scolii noastre au posibilitatea sa se angajeze in judet in cele 7 spitale, 6 ambulatorii, cabinetele medicale individuale de medicina familiei precum si in orice unitate medicala din tara sau strainatate.
  • Pana in prezent majoritatea absolventilor si-au gasit un loc de munca in conformitate cu pregatirea lor atat in tara cat si in strainatate.
  • Conducerea scolii testeaza anual piata locurilor de munca, informeaza absolventii si intocmeste dosarele necesare la cererea acestora.
  • Tinand cont de toate acestea Scoala a fost acreditata de Ministerul EducaTiei,Cercetarii si Inovarii prin Ordinul nr. 4750/19.08.2009.Ce a reprezentat această școală pentru mine?  


  În urmă cu trei ani , când am hotărît să mă înscriu la Școala Postliceală Sanitara” Carol Davila” Slatina, nu am știut ce avea să însemne aceasta pentru mine și cum urma să-mi schimbe prioritățile și concepția despre viață. Aveam 19 ani...vise mărețe despre ceea ce înseamnă viața și ceea ce doream să realizez în ea. După prima perioadă de practică în spital, vizitele la azilul de batrâni și voluntariatul la căsuțele de copii cu dizabilități realitatea vieții m-a izbit cutremurător. Am văzut ce poate însemna viața pentru unii oameni: o boală in faza terminală sau o boală care te mutilează; pentru unii, viața înseamnă  să locuiască într-un orfelinat, fără a simți iubirea, grija și afecțiunea părinților; pentru alții, viața înseamnă să fie uitați de proprii copii într-un azil pentru bătrâni, ca și cum nicicând nu le-au fost părinți, nicicând nu au dormit în brațele lor, iar ei, bieții părinți, cum spune Adrian Paunescu intr-o poezie ,,Să le fie copilul c-o treaptă mai domn,..Câtă muncă în plus, şi ce chin, cât nesomn!''... Iar acestea sunt doar o parte mică din ce înseamnă luptele și poverile vieții ,cărora trebuie să le faci față. 
    Am fost dezamăgită când am înțeles realitatea și nu știam  dacă voi putea lucra cu oameni pentru care viața, așa cum o văd ei, nu mai are nimic bun și frumos să le ofere. Asta însemna o responsabilitate mult prea mare în opinia mea. Treptat însă, am început să înțeleg de ce sunt la această școală și motivația care mă face sa continui.  Știu că nimic nu este întâmplător și că Dumnezeu, atunci când te așează într-un loc, știe că este nevoie de tine acolo, iar prin tot ceea ce reprezinți ca și persoana, datorită calităților și talentelor cu care te-a înzestrat, poti face diferența. Așa a început să se nască în mine dorința de a îndeplini într-un mod frumos și bun tot ceea ce am de făcut, iar cât sunt la școală, să investesc în mine cât îmi stă în putință. 
  Această școală a fost locul unde am invatat sa vad suferința pe care unii oameni o trăiesc, mult mai profund ca pâna acum, însă am învățat că în mijlocul suferinței pot aduce puțină alinare, pot aduce un zâmbet pe față celor ce suferă. Am învățat că unii oameni pot pot răni prin acțiunile, vorbele și atitudinile lor, dar că eu pot alege să mă comport diferit prin ceea ce fac, arătându-le oamenilor că sunt prețioși. Am înțeles că tot ceea ce fac este o alegere voită și conștientă a mea, iar la această școală am învațat să aleg să fiu altfel:

-am ales să am  Curaj să fiu eu, indiferent de situație;
-am ales să fiu 
Altruistă fața de cei ce au nevoie de ajutorul meu;
-am ales să fiu 
Responsabila pentru ceea ce fac și pentru ceea ce sunt;
-am ales să  fiu 
Onestă, în primul rând cu mine,iar apoi cu cei de lângă mine; 
-am ales să fiu 
Loiala principiilor sub îndrumarea cărora am crescut;
-am ales să fiu 
Devotată meseriei pe care o voi practica;
-am ales să fiu 
Ambițioasă pentru a duce la bun sfărșit tot ceea ce am început;
-am ales să fiu 
Vigilentă când îmi îndeplinesc îndatoririle;
-am ales să fiu 
Indulgentă atunci când sunt rănită și neîndreptățită;
-am ales să     
Lupt pentru ceea ce îmi doresc și pentru ceea ce merită cu adevărat;
-am ales să     
Ascult părerile și nevoile celor din jurul meu; 
          Știu că nu este ușor să aleg de fiecare dată ce este corect, dar îmi dau silința, știind că ceea ce fac se va întoarce în același mod la mine, într-o zi...
  Acum, la sfârșitul acestor trei ani, Ii mulțumesc lui Dumnezeu , fără de care nu aș fi reușit sa fac nimic bun...vreau să îi mulțumesc familiei mele, care m-a susținut necondiționat și nu în ultimul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, dragi profesori, pentru tot ce m-ați învațat și pentru că mi-ați acordat încrederea și susținerea de care am avut nevoie. Apreciez tot ce ați facut pentru mine ca și elev și respect munca dumneavoastră, pentru că investiți ceva ce nu se va pierde niciodată!


Absolventa : Claudia Baceanu


Viziune


Invata pentru tine si familia ta, pentru cei din jurul tau sa ocrotesti si sa ingrijesti, sa alini si sa vindeci!